Hur tar jag bort konton i andra valutor än SEK hos PayPal?

Senast uppdaterad: 2021-07-21

När någon betalar till dig via PayPal i annan valuta, så kommer den att konverteras av PayPal till SEK. I många fall får man ett USD-konto när man skaffar sitt PayPal-konto, vilket innebär att många svenska kunder har ett USD-konto och ett SEK-konto. I detta fall behöver man alltså ta bort USD-kontot så att framtida inbetalningar konverteras till SEK och hamnar på ditt SEK-konto hos PayPal.

För att stänga ner konton i andra valutor än SEK gör du följande:

  1. Gå till PayPals företagssida
  2. Klicka på knappen Logga in i övre högra hörnet
  3. Skriv in dina användaruppgifter och klicka på Logga in
  4. Väl inloggad klickar du på kugghjulet i det blå sidhuvudet uppe till höger och väljer Kontoinställningar:
  5. Klicka därefter på valet Pengar, bankkonton och kort i sidomenyn till vänster:
  6. På sidan som då visas (som kan ses ovan) finns en sektion som heter Hantera valuta. Där ser du alla de valutakonton du har. I exemplet ovan finns SEK och USD. För att ta bort USD-kontot så klickar du på de tre punkterna längst till höger (utmarkerade med den röda pilen). I menyn som då visas väljer du Avsluta.
  7. Följ därefter guiden för att flytt över de pengar du har på respektive konto till SEK-kontot:
  8. Som sista åtgärd, kontrollera att ditt SEK-konto är markerat som ditt primära-konto (det ser du genom att det står Primär till höger om den svenska flaggan i punkt 5 ovan). Om SEK-kontot av någon anledning inte är primär, kan du markera den som primär genom att klicka på de tre små vertikala punkterna längst till höger och välja Gör till primär i menyn.