Voitto - Tills cashen börjar rulla in

Senast uppdaterad: 2023-02-03

På Voitto har vi som mål att vara Sveriges bästa bokföringsbyrå och leverantör av de bästa bokförings- och administrations-programmen. Voitto är grundat av företagare, för företagare. Varje dag tänker vi om och ifrågasätter alla de konventioner som länge har legat till grund inom bokföringsbranschen.

Nystartade företag är i en fas där det finns som minst pengar till bokföringshjälp och rådgivning, men det är även då behovet av hjälp är som störst. Med den insikten har vi som första bokföringsbyrå i Sverige infört gratis bokföring och rådgivning - till alla nystartade företag. Det kallar vi “Voitto - tills cashen börjar rulla in”. Ett paket där vi vill ge dig de allra bästa möjligheterna för att komma igång med ditt företag.

Såhär fungerar det

 1. Paketet gäller aktiebolag som passar som kund hos Voitto
 2. Det är gratis fram tills att något av nedanstående inträffar:

  1. företagets når över 100 verifikat i sin bokföring eller
  2. tills ni når första bokslutsdatumet eller
  3. tills ni ställer ut er första faktura (vilket datum er kund sedan betalar påverkar ej) eller
  4. er bokföring tar längre tid är 5 timmar per kalendermånad eller
  5. er ackumulerade tid för bokföringen överstiger 50 timmar sedan start. 

 3. När ovan inträffat hamnar ni på den prisnivå som passar ert företag. Läs mer här: Prislista. ‍ 
 4. Om ni väljer att lämna Voitto exporterar vi givetvis allt material till er på ett smidigt sätt. 
 5. Om ni vill lämna oss för en annan byrå eller mjukvara så sköts det supersmidigt. På Voitto tror vi inte på att låsa in våra kunder. 
 6. Det finns ingen hållhake eller uppsägningstid hos oss. Väljer ni att lämna oss så är vi bara glada för att vi fick hjälpa till så länge vi fick det.

Om det låter för bra för att vara sant, så kan vi med gott samvete berätta: det är det inte. Vi tänker nämligen så här: För att uppnå vårt mål att bli Sveriges bästa bokföringsbyrå så måste vi också ta ett ansvar för alla de som vill starta företag i Sverige. Vi gör det genom att varje dag ställa oss frågan: Hur gör vi det enklare, roligare och mer lönsamt att starta och driva företag. Vi drivs av att hjälpa till så generöst vi kan, där vi kan. Det är vårt bidrag till företags-Sverige och alla de modiga entreprenörer som tror på sina idéer och vill uppfylla sin dröm om att starta företag.

Hur räknar ni ut "tills cashen börjar rulla in"?

Med "tills cashen börjar rulla in", menar vi när ni ställer ut er första faktura eller kvitto för en tjänst eller vara ni sålt. Även andra intäkter som bokförs och beskattas som intäkt är cash som rullar in. Ni får då er första faktura av oss och hamnar på den prisnivå som passar er verksamhet.

Många entreprenörer startar sitt bolag och börjar bygga sina produkter, tjänster, sin affär eller verksamhet men kommer inte igång med sin försäljning den första perioden eller till och med de första åren. De kanske till exempel har ett jobb vid sidan av medan de bygger sin verksamhet. Då är det gratis med Voitto antingen till den första fakturan ställs ut, fram till det första bokslutsdatumet, eller tills de första 100 affärshändelserna/verifikaten är nådda. Grattis till alla er och all lycka med ert företagande, även om både ni och vi vet att det inte bara handlar om lycka utan hårt och smart arbete.

Ingår alltså allt som jag får som kund hos Voitto i detta gratiserbjudande?

Precis! Det är viktigt för oss att kunna erbjuda vår fulla service då vi tror att ni i början av ert företagande behöver som mest hjälp.

Ni har såklart samma omfattande tjänster som alla andra kunder i Voittos paket för företagare som omsätter upp till 1 miljon kronor. Läs mer om paketen och vad som ingår här: Prislista.‍ 

Vad menar ni med “Paketet gäller aktiebolag som passar som kund hos Voitto”?

På Voitto kan vi idag inte ta emot alla typer av verksamheter för att vi vill kunna möta våra kunders behov på allra bästa sätt. För oss är det viktigt att vi har processer, utbildning för vår personal samt stöd i våra mjukvaror för den typ av verksamhet ni har. Vi kan inte heller växa för snabbt och därför kan vi inte ta emot alla företag.

Ni kan ansöka om att ta del av “Voitto - tills cashen börjar rulla in”-paketet på voitto.se.

Bli kund hos Voitto direkt och välj “Voitto - tills cashen börjar rulla in”. En av våra Voitto-experter kontaktar er, ofta inom några timmar, och ni tittar tillsammans på om Voitto passar både er och oss just nu.

Hur vet Voitto när vi överstiger 100 affärshändelser/verifikat?

För att veta när ni överstiger 100 verifikat är det viktigt att ni synkroniserar er bank och kommer in med underlag löpande. Om underlag inkommer sent och vi inte kan räkna verifikat löpande när dessa egentligen sker kommer ni att faktueras i efterhand för de perioder då ni egentligen överstigit 100 verifikat.

Läs mer här angående vad ett verifikat är: Verifikat. ‍ 

Vad gör jag om jag inte kommer upp i 100 affärshändelser innan ett bokslut?

Då är det gratis fram tills det första bokslutet.

Om ni har ett förlängt räkenskapsår så kan ni alltså vara gratis kund hos Voitto i upp till 18 månader. Läs mer om räkenskapsår för aktiebolag på Bolagsverket.

Vad räknas som första räkenskapsåret?

När ni registrerar ett nytt bolag så börjar era räkenskaper från registreringsdatumet. Det är också vanligt att nystartade bolag förlänger sitt första räkenskapsår. Maximalt kan första räkenskapsåret vara 18 månader.

Läs mer om räkenskaper för aktiebolag på Bolagsverket.

Notera att det gäller tills ditt första räkenskapsår är slut, inte tills deadline för första bokslutet eller tills bokslutet är upprättat eller fastställt.

Kan jag ta del av paketet om jag köper ett lagerbolag?

Ja, om det är bolagets första räkenskapsår. Vår rekommendation är därför att inte köpa eller ta över ett bolag som har ett tidigare fastställt bokslut. Vi rekommenderar er därför att registrera ett nytt bolag eller att köpa av en aktör som säljer nya lagerbolag.

Vad händer om jag gör en testförsäljning?

Så fort ni ställer ut en faktura eller tar emot pengar från en kund via annat säljsystem så räknas det som ni har kommit igång. Ni kan göra tester, så länge det inte är mot en riktig kund, alltså något som ska deklareras.